Fredrik Lindström

Efter en bejublad – och slutsåld – premiär på Magasinet i mars har Fredrik Lindström fortsatt sitt segertåg genom Sverige. Och biljettsuget är så starkt att det redan nu är klart att han kommer tillbaka. Så passa på att säkra en biljett (eller två) till en synnerligen uppskattad dialektshow!

Den omåttligt hyllade programledaren och språkexperten Fredrik Lindström är just nu ute på Sverigeturné med ”Stora Dialektshowen – Av och med Fredrik Lindström”. Unikt med showen är det specialskrivna materialet för varje ort som Fredrik och hans sidekick Helena Lindegren besöker. I showen dissekeras frågor som varför dialekter finns, varför de låter som de låter och allt däremellan. Showen regisserades av Emma Peters och hade premiär på Magasinet den 16 mars. Dagens Nyheter skrev att det är ”årets roligaste lektion”, Aftonbladet gav showen fyra plus och Falu-Kuriren beskrev Fredrik som ”landets finurligaste expert”. Den 23 och 24 januari 2025 kommer Fredrik Lindström tillbaka till Magasinet – lyckades du inte knipa en biljett förra gången får du nu en ny chans!

I ”Stora Dialektshowen” får publiken på ett underhållande sätt fördjupa sig i våra svenska dialekter. Det är en rolig, sketchig och faktabaserad show där publiken får en genomgång i de stora frågorna men också grotta ner sig i sina egna dialekter. Gnäller de verkligen i Västerås och är göteborgare så himla glada? Varför pratar en del människor mer dialekt när de blir arga eller när de har sex? Vilken är landets mest obegripliga dialekt? Med sig på scen har han skådespelerskan Helena Lindegren, en sidekick som hjälper Fredrik att visualisera och illustrera showen.

– Helena är en alldeles perfekt sidekick! Hon kan sjunga, dansa, spexa och kommer lyfta showen till nya höjder, säger han. Hon har också mycket erfarenhet av improvisation och det är perfekt, eftersom varje kväll kommer att bli annorlunda här. Och så är hon förstås en jäkel på att härma dialekter!

Stora Dialektshowen är ca 90 min (utan paus).

Börja kvällen kl 18 med god mat och dryck!
Lågtempad pichana serveras med potatiskaka smaksatt med Gullans hårdost från Hansjö
mejeri, blomkålspuré, portvinsås samt citronmarinerad sparris. Vegetariskt alternativ: Quinoapanerade grönsaksbiffar serveras med potatiskaka smaksatt med Gullans hårdost samt citronmarinerad vit och grön sparris, blomkålspuré och romanescosås. Dessert: Lime- och juzupannacotta med italiensk maräng, kokosflarn och färska bär. Pris tvårättersmeny 410kr. Förboka här!

Förmånligt hotellerbjudande!
Plussa på med hotellboende på mysiga Clarion Collection Hotel Bergmästaren som ligger på 5 min promenadavstånd från Magasinet. Dubbelrum 1 360 kr, enkelrum 1255 kr. I priset ingår frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat. Boka på cc.bergmastaren@choice.se eller 023-70 17 00 och ange ”Fredrik Lindström” för att få det rabatterade priset. Se hotellet här!

Information

Åldersgräns 18 år, 15 i målsmans sällskap (gäller även spädbarn).

Serviceavgift 35 SEK tillkommer.