Suggestiv sommarutställning

1 juli–20 aug 2023

Öppet kl 11–17 varje dag

Sommaren 2023 visar Magasinet en stor utställning med Jesper Waldersten, en av Sveriges mest egensinniga och hyllade bildkonstnärer. Walderstens formspråk är omisskännligt och den svarta humorn stundtals brutal. Ord, foto, musik och penseldrag varvas fritt i verk där allt är satt i rörelse och ingenting är självklart. Och där människan skärskådas med både allvar och värme. I Walderstens värld går humorn hand i hand med livets svärta.

Waldersten All Over ställdes ut för första gången i sin helhet på Fotografiska i Stockholm våren 2019 och blev en stor succé. Waldersten All Over And Over Again på Magasinet är en utmejslad variant med mer än 100 fotografier samt 20 nya, aldrig visade verk. Utställningen innefattar även flertalet filmer, musik samt ljudverk inlästa av Pernilla August och Waldersten själv.

Varmt välkomna in i Walderstens suggestiva, mörka och humoristiska värld, eller som han själv säger: ”Livet är en blixt som redan slagit ner, skynda er!”

På Magasinet finns också ett mysigt café med uteservering, pysselhörna och butik, så ta med dig familj och vänner in i en alternativ värld där allt och inget är som det ser ut.

Har du presentkort på Magasinet och vill gå på sommarutställningen? Köp din biljett här! Biljetten gäller för en entré och är giltig alla dagar under perioden (trots att det står 20 augusti).

OBS 1! Inga hundar inne i utställningen eller caféet av hänsyn till allergiker och de som är hundrädda. Det går dock jättebra att ha hunden på utomhuscaféet och fråga personalen efter vatten om din hund är törstig så fixar de det!

OBS 2! Det finns gott om parkeringsmöjligheter i anslutning till Magasinet, både mot stationssidan och vägen/lokstallarna. Det finns både avgiftsbelagda och gratis parkeringar. Parkeringarna tillhör inte Magasinet utan Falu P, vid frågor vänligen kontakta Falu P.

OBS 3! Om du har frågor om utställningen som du inte får svar på här kan du ringa till receptionen på 070-303 95 27 kl 11-17 varje dag!

Recension Falukuriren 230630
Recension Dalademokraten 230701

Specialframtagna utställningsaffischer i 5 motiv! Format 50×70 och 70×50, finns att köpa på plats i shoppen, 250 kr/st (går att beställa från 7/8, se info här)

 

 

 


Entré vuxna 100 kr, 12-20 år 50 kr, barn gratis (biljetter köps på plats). Café, barnhörna och shop!