Cullberg: Protagonist

13 september 2019

Dörrar och bar kl 18, föreställning kl 20

Protagonist är koreografen Jefta van Dinthers andra stora verk för Cullberg. Det hade premiär sommaren 2016 och har sedan dess spelats närmare femtio gånger.

Protagonist är en betraktelse av mänskligheten. Sånger för revolution och dans om evolution berättar en historia om hur människor samlas, tar sig an och ges roller. Allt medan instinkt, motstånd och tvång vittnar om den kamp som varje enskild människa utkämpar. I strävan efter att höra till och i det gemensamma sökandet efter mening och övertygelse tar en gemenskap form. Protagonist är en skildring av samhörighet, omsorg och förbund om isolering, kontroll och främlingskap.

För inspelad sång och berättarröst står Elias som fick en stor hit med debutsingeln Revolution 2016. David Kiers är ljuddesigner, konstnärsduon SIMKA gör scenografi och Minna Tiikkainen ljusdesign.

”Dansarna i Protagonist är likväl imponerande lojala med konceptet, liksom koreografen med sitt kompromisslösa, starkt fysiska sökande efter det som gör oss till just människor. Mänskligheten sätts på spel. Det är obehagligt och befriande. Personligt och allmängiltigt, med filosofisk efterklang: vad gör vi med vår frihet?” Svenska Dagbladet

Förmånligt föreställnings- och hotellpaket i samarbete med Clarion Hotel Bergmästaren (5 min fr Magasinet)! I priset ingår afternoon sweets och middag. Bokas på 023-70 17 00
2 pers DUBBELRUM+konsert 1 654 kr (logi 1 004 kr+2 biljetter 650 kr).
1 pers ENKELRUM+konsert 1 268 kr (logi 943 kr+1 biljett 325 kr).


Biljettpris 300 kr (+25 kr serviceavgift), sittande numrerat, ingen åldersgräns, biljettsläpp 23/5 kl 10!