Dalarna Art Trail

maj–september 2020

2020 års Dalarna Art Trail guidar besökarna till tio spännande utställningar och bjuder på ett brett utbud från Avesta Art i söder till Zornmuseet i norr.

Först ut är Leksands kulturhus, som efter en paus förra sommaren, nu är tillbaka längs Dalarna Art Trail. Redan den 2 maj öppnar utställningen ”Textilmagi & saboterad symmetri –broderi, applikation, lappteknik” som blandar fascinerande textilkonst från Kongo med Leksandsdräktens välkända mönster. Strax därefter följer Avesta Art och Konsthallen Kvarnen. Sist ut är Magasinet i Falun 27 juni och därefter är samtliga utställningar öppna fram till slutet av augusti. Så passa på att boka in en luftig och upplyftande konsttrip som gör gott för kulturtörstande själar i alla åldrar.

Gemensamt för sommarens alla utställningar är att de både utmanar och inspirerar och spänner hela vägen från fakta och fantasi till saboterad symmetri och magiska kreationer. Kort och gott finns det något för alla smakriktningar längs Dalarna Art Trail. Komplett info om utställningar, öppettider m m se Dalarna Art Trails hemsida. För aktuell tips se Dalarna Art Trails Facebooksida.

Kulturföreningen Magasinet är initiativtagare till och projektledare för Dalarna Art Trail.

Ses i sommar!


Samtliga utställningar och öppettider på dalarnaarttrail.se!