Dan Andersson i ord och musik

16 september 2021

Kl 18-23 (bar och middag från kl 18, konsertstart kl 20)

Hundra år efter Dan Anderssons död kastar Göran Greiders bok ”Hon vars hjärta var som mitt” nytt ljus över den mytologiserade poetens livsöde. Genom ett pussel av efterlämnade brev skildras kärlekshistorien mellan Dan Andersson och Märta Larsson – ett dödsdömt Romeo & Julia-förhållande som omöjliggjordes av klass, religion och geografi.

Det är en storartad olycklig kärlekshistoria som lämnat starka spår i den folkkäre Dan Anderssons dikter och romaner. Och i musiken! I föreställningen ”Hon vars hjärta var som mitt – en musikalisk kärlekshistoria” intar Göran Greider rollen som berättare och för musiken står de båda unga artisterna Sara Parkman och Johan Airijoki. Så följ med på en känslofylld musikalisk resa in i Dan Anderssons värld på Magasinet den 16 september, på dagen 101 år efter hans död.

Sittande numrerat, föreställningens speltid ca 75 min.

Håll utkik efter Kokkonstens middagserbjudande!
Självklart kommer du att kunna kombinera konserten med god mat och dryck från Kokkonsten, middagserbjudandet presenteras lite längre fram, så håll utkik här och i Facebookevenemanget.

Förmånligt hotellerbjudande på Clarion Hotel Bergmästaren!
Plussa på med hotellboende på mysiga Clarion Hotel Bergmästaren som ligger på 5 min promenadavstånd från Magasinet. Dubbelrum 1 095 kr, enkelrum 950 kr – ange ”Hon vars hjärta var som mitt” när du bokar, tel 023 70 17 00.


Biljettpris 395 kr (+ serviceavgift). Åldersgräns 18 år, 13 i målsmans sällskap.