Dödsdansen!

17 februari 2024

Dörrar och bar kl. 14, föreställning kl. 15.

Dödsdansen firar 10-årsjubileum med sverigeturné och lördag 17 februari sätts föreställningen upp på Magasinet! Ett relationsdrama av August Strindberg i regi av Stefan Larsson med Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon.

Artillerikaptenen Edgar och hans hustru, före detta skådespelerskan Alice, lever tillsammans i ett bottenfruset äktenskap sedan många år. De plågar varandra som en del i den dagliga rutinen och är den andres fångvaktare, isolerade som de är på en befästningsö långt ut i skärgården. När Kurt, en släkting från Amerika kommer på besök bryts dödläget och tjugofem års bitterhet kommer i dagen.

August Strindberg skrev Dödsdansen år 1900 på endast sex veckor och förberedde därefter uruppförandet av den världsberömda pjäsen i sin våning på Karlaplan 82 i Stockholm där han bodde med skådespelerskan Harriet Bosse.

Över 100 år senare och efter mer än 60 utsålda föreställningar på Maximteatern i Stockholm och på sverigeturné i 2019, har föreställningen nu 10-års jubileum. Det firar de genom att åka ut på vägarna igen och att besöka Magasinet den 17 februari 2024!

Föreställningen är ca 2,5 timme med paus.

Kombinera kvällen med god mat & dryck från Magasinets Mat & Bar!
Mer info kommer närmre inpå.

Långväga gäst eller staycation?
Förmånligt hotellerbjudande på mysiga Clarion Collection Hotel Bergmästaren som ligger på 5 min promenadavstånd från Magasinet! Dubbelrum 1 360 kr, enkelrum 1255 kr. I priset ingår frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat. Boka på cc.bergmastaren@choice.se eller 023-70 17 00 och ange ”Dödsdansen” för att få det rabatterade priset. Se hotellet här!


Biljettpris 695 kr + service. Sittande föreställning. Åldersgräns 18 år, 13 i målsmans sällskap.