FWoA 2019!

17 juni–5 juli 2019

2019 års Falun Walk of Art knyter an till Minnesåret för Carl Larsson (100 år sedan han dog). Men det är inte han som står i fokus i detta projekt, utan hans fru Karin Larsson. För att sätta fokus på hennes nyskapande design och formgivning kommer det att målas en trasmatta på gång- och cykelvägen som går tvärs över Stora torget (Karin var känd för sina fantasifulla trasmattor). Konstverket är temporärt och ska vara på plats från 5 juli till slutet av september, sen ”tvättas” mattan bort.

Konstnärlig ledare är Aje Thåli och till sin hjälp har han ett gäng ungdomar från Ungdomsslussen och deras handledare. Falun Walk of Art är ett samarbete mellan Falu Kommun, Magasinet Falun, Centrala Stadsrum, året till ära i nära samverkan med Carl Larsson-gården.

För dig som blir ännu mer sugen på Carl (och Karin) Larsson kan vi tipsa om utställningen ”Broos och Larsson – speglingar” på Magasinet 29 juni–25 augusti (öppet varje dag kl 11-17), Ernst Billgrens utställning om den okände Carl på Konsthallen Kvarnen/Carl Larsson-gården, Carl Larsson som grafiker på Dalarnas museum och Carl Larsson som influencer på Galleri Hörnan. Och på Zornmuséet i Mora visas en utställning om vänskapen mellan Zorn och Carl Larsson.

Så här fin blev mattan! Foto Björn O Henriksson.

Lyssna på inslag i Radio Dalarna här!

Läs artikel i Dalarnas tidningar här!

Läs artikel i Dalademokraten här!


Mattan ska vara klar 5 juli!