Hundraåringen

15 oktober 2022

Bar och middag från kl 18, föreställning kl 20

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann – en sprängfylld komedi med Claes Malmberg i alla roller! I höst är föreställningen ute på turné och 15 oktober sätts komedin upp på Magasinet.

Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem där man förbereder firandet av hans stora hundraårsdag. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret och försvinner in i ett sanslöst spännande äventyr bland stulna pengar, kriminella Mc-gäng, korkade poliser och ett knippe nyfunna vänner.

Claes Malmberg kastar sig in i Jonas Jonassons folkkära och fantastiska historia och återberättar den från teaterscenen. En sprängfylld enmanskomedi fylld av skratt, spänning och en och annan explosion där Claes Malmberg inte bara spelar Allan, utan även flertalet av bokens alla färgstarka och komiska karaktärer. Alltifrån Josef Stalin, Ronald Reagan och Tage Erlander till Syster Alice, Mc-ledaren Gäddan och elefanten Sonja.

Föreställningen är baserad på Jonas Jonassons succéroman med samma namn, som hyllades världen över när den släpptes 2009 och som sedan dess lästs av miljoner läsare. 2013 filmatiserades boken, som blev en lika stor succé – nu är det dags för teaterversionen.

Medverkande: Claes Malmberg. Dramatisering & regi: Niklas Holtne.

Håll utkik efter Kokkonstens middagserbjudande!
Självklart kommer du att kunna kombinera konserten med god mat och dryck från Kokkonsten, middagserbjudandet presenteras lite längre fram, så håll utkik här och i Facebookevenemanget.

Förmånligt hotellerbjudande på Clarion Hotel Bergmästaren!
Plussa på med hotellboende på mysiga Clarion Hotel Bergmästaren som ligger på 5 min promenadavstånd från Magasinet. Dubbelrum 1 095 kr, enkelrum 950 kr. Boka på cc.bergmastaren@choice.se eller 023-70 17 00 och ange ”Hundraåringen” för att få det rabatterade priset. Se hotellet här!

Viktig information!
När du köper biljett till detta evenemang samtycker du till att följa de hälso- och säkerhetsåtgärder som gäller vid tidpunkten för evenemanget.


Biljetter 595 kr + serviceavg. Åldersgräns 18 år, 13 i målsmans sällskap.