Nyhet: Köket och kocken på plats!

Från mars 2023

Det är med stor glädje som vi kan berätta att Magasinet nu har ett riktigt kök och en ny restauratör – Axel Köhler! Det utvecklade restaurangkonceptet innebär att kulturen (innehållet) och köket (hushållet) kan jobba närmare varandra, en stort fördel när man ska sy ihop allt som hör till olika typer av arrangemang.

Den nya lösningen innebär ökad flexibilitet. Dessutom finns det förutsättningar för att öka nyttjandegraden av lokalen och göra spännande matevent när det finns en lucka i Magasinets ordinarie program. Precis som med moderskeppet – Magasinet – kommer Magasinet Mat & Bar att präglas av en viss spretighet avseende såväl öppettider som menyer. Vi kommer självklart att informera om vad som är på gång i våra ordinarie kanaler, men för att ha bäst koll och senaste nytt är vårt tips att följa Magasinet Mat & Bar på Instagram!

Vem är då Axel Köhler? Axel Köhler är en 30-årig hemvändare som senast kommer från Matbaren, Mathias Dahlgrens restaurang på Grand Hotel i Stockholm där han jobbat som kock och souschef i 2,5 år. Innan dess har han bland annat jobbat på Sturehof, Tegelbacken, Mr French, Nabo och Boquerian i Åre. Mer matnyttigt om och kontaktinfo till Magasinet Mat & Bar hittar du här!

Artikel i Falukuriren om Magasinet Mat & Bar och Axel Köhler!

Bilder från den inofficiella smygöppningen med Friends & Family som testpiloter, foto Micke Ollars!