Lena Andersson

9 maj 2019

”Samtiden och vad som är fel med den” Ett samtal mellan Lena Andersson och Gabriel Ehrling Perers

Lena Andersson är kritikerrosad skönlitterär författare och belönades 2013 med Augustpriset för ”Egenmäktigt förfarande”, som blev en stor succé. Men Lena Andersson är också stridbar kolumnist i Dagens Nyheter, där hon tar sig an vår tids svåraste – och mest provocerade! – frågor. Nu kommer hon till Falun med sin nya bok ”Om falsk och äkta liberalism”.

I en tid präglad av politisk polarisering, högt tonläge och en ständig tävlan om att framstå ”rätt” menar Lena Andersson att vi ska stanna upp och se till de grundläggande filosofiska frågorna. Som: För vem finns människan till, för henne själv eller för något “högre” syfte?

Programmet inleds kl 18 med ett samtal mellan Lena Andersson och Dalarnas Tidningars politiske redaktör Gabriel Ehrling Perers, som också varit redaktör för den nya boken. Därefter svarar Lena Andersson på publikens frågor. Avslutningsvis finns tid för boksignering och eftersnack i baren till kl 21.

Inled med SMAKs smarriga sallad kl 17!
Sallad med grillade grönsaker, ramslökscrème och grillad kyckling. Serveras med bulgur, rädisor och picklad lök. Vegetariskt alternativ med svamp i stället för kycklingen. Förbokas på ted@smakcatering.se eller 070-593 44 90. Pris 150 kr.

Dörrar och mat kl 17, föredrag kl 18, bar och eftersnack till kl 21!

Arrangemanget genomförs i samverkan mellan DT, Magasinet och idétidskriften Liberal Debatt.

Se fotograf Per Erikssons bilder från kvällen!