Tillsammans mot nya höjder!

Från 1 januari 2024

MAGASINET OCH DALHALLA GÅR SAMMAN – OCH SIKTAR MOT STJÄRNORNA FRÅN DEN 1 JANUARI 2024!

Målet är att med gemensamma krafter flytta fram positionerna ytterligare och ge Falun och Dalarna ett ännu starkare kultur- och artistutbud året runt. Magasinets och Dalhallas säsonger, inriktningar, utbud och kompetenser kompletterar helt enkelt varandra på ett optimalt sätt.

Det är helt otroligt, men Magasinet firar faktiskt 20-årsjubileum i år. Och alla ni som följt oss under resans gång vet att det har varit en extremt underhållande berg- och dalbana med massor av höga toppar och även några mindre roliga dippar med allt från takdropp till inbrott. Under de senaste åren har vi även arbetat intensivt med att hitta en långsiktigt hållbar lösning för att garantera Magasinets överlevnad som samtidskulturhus på sikt. Efter att ha diskuterat många olika alternativ har vi nu landat i vad vi tror är en optimal lösning och en winwin för Magasinet, Dalhalla, Falun och Dalarna.

Magasinet kommer att behålla sin inriktning på samtidskultur med den uppskattade blandningen av brett och smalt, kommersiellt och icke-kommersiellt. Mixen av små och stora konserter, utställningar, dans, teater, samtal med mera är en viktig del i Magasinets starka varumärke och ska även fortsättningsvis vara det. Målet med samgåendet är att växla upp verksamheten ytterligare och så småningom även ta internationella akter till Magasinet. Daniel Olsson, verksamhetsledare på Dalapop, ser positivt på samgåendet:

– A match made in heaven, enligt mig. Att två av Sveriges, coolaste venues och bästa arrangörer hamnar under samma organisation kommer att skapa magiska arrangemang. En perfekt timing för att ta Magasinet till nästa nivå.

Magasinet och Dalhalla har ett liknande tänk och vi ser fram emot ett spännande samarbete för att ta två av Sveriges mest uppskattade arenor vidare mot nya höjder. För alla Magasinet-vänner, besökare och publik kan vi summera det hela med tre ord – mer, större och bättre! Ni har mycket roligt att se fram emot!

Svt Dalarna 231211
Intervju i P4 Dalarna 231211 (inslaget är ca 1 tim och 37 min och 50 sek in i sändningen)
Artikel nr 2 i Falukuriren 231211
Artikel i Falukuriren 231211Artikel nr 3 i Dalademokraten 231211
Artikel nr 2 i Dalademokraten 231211
Artikel i Dalademokraten 231211
Artikel i Lokalti 231216