Jonathan Johansson

8 mars 2024

Dörrar och bar kl 18, konsert kl 20

Med en av landets mest högklassiga låtkataloger i ryggen ger sig Jonathan Johansson ut på vägarna igen våren 2024. Fredag 8 mars inleder han turnén på Magasinet!

Jonathan Johansson är just nu aktuell som en av deltagarna i årets Så Mycket Bättre, där han presenterat tolkningar av bland annat ”Högt över havet” (Lasse Holm), ”Passa Micken” (The Latin Kings) och “New York” (Ellen Krauss). 

I gränslandet mellan pop, elektronisk musik och R&B släppte Jonathan Johansson 2009 genombrottsalbumet ”En hand i himlen”. Albumet gav Johansson en P3 Guld-nominering som Årets Artist samt en Grammis-nominering som Bästa Nykomling, och blev inte minst startskottet för vad som skulle bli en lång tillika hyllad artistkarriär.

Efter debuten har ytterligare sex album följt, som vecklat ut fler och fler dimensioner i det angelägna artistskapet som är Jonathan Johansson; vidare, större, ljusare, mörkare och mer intimt på samma gång. ”Om Vi Får Leva” från 2022 gav honom ett Grammispris för Årets Textförfattare och den efterföljande soloturnén våren 2023, där Jonathan navigerade sin låtkatalog med endast en gitarr, sålde slut på nästan alla konsertstopp. I vår åker han ut med band och fulla arrangemang, och besöker totalt 14 platser i Sverige med start i Falun den 8 mars, det vill du inte missa!

Kombinera kvällen med god mat & dryck från Magasinets Mat & Bar!
Mer info kommer närmre inpå.

Långväga gäst eller staycation?
Förmånligt hotellerbjudande på mysiga Clarion Collection Hotel Bergmästaren som ligger på 5 min promenadavstånd från Magasinet! Dubbelrum 1 360 kr, enkelrum 1255 kr. I priset ingår frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat. Boka på cc.bergmastaren@choice.se eller 023-70 17 00 och ange ”Jonathan Johansson” för att få det rabatterade priset. Se hotellet här!


Biljetter 350 kr + serviceavg. Sittande, onumrerat. Åldersgräns 18 år, 13 i målsmans sällskap.