Sara Parkman

24 mars 2023

DÖRRAR OCH BAR KL 18, KONSERT KL 20

Med höstens utsålda turné och det enormt hyllade albumet ”Eros Agape Philia” i ryggen presenterar nu Sara Parkman en omfattande vända även i vår. Fredag 24 mars kommer hon till Magasinet!

Sara Parkman är folkmusikern som ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum – och med det blivit den samtida svenska folkmusikens stora affischnamn.

När hennes senaste album gavs ut i oktober möttes det av översvallande recensioner. Nöjesguiden delade ut sitt allra högsta betyg och skrev: ”Det är folkligt, mystiskt, mäktigt och modernt.” Gaffa skrev: ”En välbehövlig motvikt mot de som tror att folkmusiken hör hemma på ett hembygdsmuseum.” Och skivan har legat högst upp på DN:s albumtopplista i inte mindre än fem veckor. Eros Agape Philia utsedd till 2022 års bästa album enligt DN:s kritiker, läs mer här!

På albumet tar Sara Parkman avstamp i tre grekiska ord för kärlek. Eros; den romantiska eller erotiska, Agape; den gudomliga, och Philia; den vänskapliga eller familjära. Utifrån de orden har ett album tagit form – ett album som viskar med alla sina kärleksspråk om det ömma i att vara människa. Att längta och hoppas och vilja, att få orossvindel fast man ligger raklång över mossan, att tycka om sig själv en stund eller att helt förlora sig i någon annans hud. Att vila och vaggas, att våndas och vela.

Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris och – som på Manifestgalan tidigare i år – utsetts till årets bästa liveakt. Läs om Parkman i Falu-kuriren här!

Kvällens middagserbjudande!
Primörsallad med friterat ägg och färskpotatis, kaffe/te. Pris 269 kr. Obs! Rätten innehåller gluten, men går bra att få utan vid föranmälan. Serveras kl 18–19.30 (konsertstart kl 20), begränsat antal platser. Boka här (obs! gå in på 24 mars)!

 


Biljetter 350 kr + serviceavg. Sittande konsert. Åldersgräns 18 år, 15 i målsmans sällskap
Till Facebookeventet!