Sommarutställning Erik Johansson

2 juli–21 aug 2022

Kl 11–17

2022 års utställning på Magasinet är en riktig smällkaramell – nämligen den internationellt uppmärksammade fotokonstnären ERIK JOHANSSON!

Flera av er kanske såg dokumentären om hans konstnärskap på Svt (Play) häromåret och fascinerades. Erik  har sina rötter i Götene, men efter några år i Berlin bor och arbetar han numera i Prag. Han har dock hela världen som arbetsplats och har bl a ställt ut i Paris, Sidney, Minneapolis, Seoul, Moskva, Sharjah och Zürich.

Verket ”HEAD IN THE CLOUDS” har fått ge namn åt sommarens utställning och symboliserar Erik Johanssons hela bildvärld. Fantasin, dagdrömmarna och friheten att skapa egna alternativa världar där det omöjliga är högst verkligt. En av hans storheter är förmåga att kombinera kreativitet, hantverk och teknik. Nattens idéer som byggs upp och fotograferas bit för bit och sedan fogas sedan samman ruta för ruta till storslagna episka verk. Johanssons bilder består av lika delar abstrakt surrealism som konkret hantverksskicklighet och lockar obönhörligen in såväl 5-åringar som 95-åringar i sin underbara värld. På Magasinet visas hans surrealistiska bilder i storformat – en blandning av älskade klassiker och nya aldrig tidigare visade verk.

Så missa inte en av sommarens mest spektakulära utställningar!

Sommarutställning annons