Ett stort tomt rum…

 

… skapar enorma förutsättningar (och vissa begränsningar). Det är råheten och rymden som är Magasinets själ och när vi producerar utställningar jobbar vi antingen med att skapa samband eller kontraster mellan verken och miljön.

Eftersom vi inte är en traditionell konsthall med vita väggar och fast belysning, utan en blandning av tegel, trä och stål och en massa olika aktiviteter måste vi hela tiden återuppstå i nya skepnader. Det är en utmaning som tvingar oss att tänka nytt inför varje utställning och som gör att besökarna får en ny upplevelse varje gång de kliver in i Magasinet.

Det är endast sommartid som det är praktiskt (och ekonomiskt) möjligt att ha utställningar som hänger under en längre period, andra delar av året gör vi kortare nedslag. Men oavsett utställningens längd, gillar vi att kombinera konstupplevelsen med roliga Art Bars och spännande talks. Vi vill också passa på att tipsa om Dalarna Art Trail, ett samarbete som vi ligger bakom, och som är en guide till Dalarnas mest spännande konstscener under sommarsäsongen. Ta dig gärna en närmare titt på några av våra utställningar under årens lopp – och kom sen och upplev nästa utställning live!